EMV De La Salle

EMV De La Salle

dinsdag 26 april 2016

24 april Tourrit vanuit Simpelveld
Aantal km’s: 70
Aantal beklimmingen: 10
Weersomstandigheden: Bar slecht!!!!
24 April: Vroeg uit de veren omdat we vanuit ons gezellige maar platte Brabant een aardige rit naar het zuiden van het land moesten maken. Onderweg naar Simpelveld in Limburg waar de start van deze mooie tourrit met een erg groot deel van de Koraalgroep plaats vond. Overal liepen jongeren en hun buddy’s met dezelfde fietskleding rond. Het was een mooi gezicht en het voelde goed.
We gingen van start als groep 8. Florin en Pim voorop en Lars sloot de groep af. Met de spiertjes nog koud gingen we het eerste heuveltje op. Een mooi voorproefje maar de grootste heuvels lagen nog voor ons. We hadden alles mee. Goede zin, mooi weer en een gezellig en sportief groepje! Er werd lekker gefietst en gekletst onderweg. Hier en daar wat wisselingen in formatie waardoor de jongeren ons om beurten uit de wind reden. Ricardo, Stefano, Romano, Daphne en Royce reden om beurten een tijdje op kop. Al vlug kregen we wat aardige beklimmingen en konden we allemaal op ons eigen tempo naar boven. Tussendoor werd er steeds op elkaar gewacht. Het uitzicht was prachtig en er werd tussen de wat zwaardere momenten door volop genoten. De jongeren gingen als een speer!!! En de buddy’s deden het ook niet slechtJ. De laatste paar km voor de tussenstop ging het helaas mis met de knie van Romano. Hij had erg veel pijn en het was niet verstandig om door te fietsen. Samen met zijn buddy Gracia is hij na de pauze met de bezemwagen terug naar Simpelveld gegaan. Dit was erg balen, maar wel Top gefietst Romano!! Hopelijk gaat het vlug beter met je knie.
Bij de tussenstop stond een mega groot stuk appelcake voor iedereen klaar en was er volop koffie, thee en cola! Dat was genieten en ondertussen hebben we ons klaargemaakt voor deel twee van de tocht. Nog heel wat beklimmingen te gaan, waaronder de Vaalse Berg. Deel twee zou dus lichamelijk gezien een pittige tocht worden, maar ook geestelijk. De weergoden waren ons niet gunstig gezind. Regenjasjes aan, bidons weer gevuld en er tegenaan. Regen, hagel, natte sneeuw en wind hebben we deze laatste uurtjes moeten doorstaan. We hebben het gedaan! Met natte sneeuw en hagel de Vaalse Berg op. Zon boven op de berg en genieten van het Drie Landen Punt. En daarna genieten van de lange afdaling!
Al was het wel aftellen die laatste km terug naar Simpelveld. We hadden het koud en waren allemaal nat. Maar opgeven was voor niemand een optie. We gingen door, als groep! Respect en enorm trots op de hele groep.
We hebben dit doorstaan en gaan het in Frankrijk zeker halen. We kunnen het! We zijn Toppers.
Groetjes Francé